• Chainbalance

Hoe kunt u sturen op uw voorraadbeschikbaarheid in de winkels?


Als gevolg van de pandemie wordt u waarschijnlijk geconfronteerd met uitdagingen zoals voorraadtekorten in uw huidige collectie. Er is minder voorraad ingekocht en de voorraad wordt vertraagd geleverd. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste voorraad in de juiste winkels hebt om de meeste omzet te genereren?

Zorgen dat de voorraad in die winkels ligt waar de beste verkoop behaald wordt, is op dit moment cruciaal.


Dynamisch voorraadbeheer met Smart Supply

Om er zeker van te zijn dat uw voorraad op de juiste plek ligt, heeft u een meer dynamische vorm van voorraadbeheer nodig. Geen standaard 1-op-1 replenishment, maar voorraad bepalen op basis van de vraag. De voorraadoptimalisatiesoftware van Smart Supply bepaalt uw voorraadaanvulling op basis van daadwerkelijke verkooptransacties. De voorraad wordt niet standaard gelijkmatig verdeeld over alle winkels. Ons algoritme berekent welk product, in welke maat en kleur naar welke winkel gestuurd moet worden. Waar is het potentieel per item het hoogst? Op basis van die informatie wordt de voorraad vanuit het distributiecentrum naar de juiste locatie gestuurd. Hierdoor kun je snel reageren op een toenemende vraag bij een van je winkels.

Wilt u meer weten over de voordelen van dynamisch voorraadbeheer voor uw bedrijf? Ontdek de mogelijkheden met Smart Supply. Vraag een demo aan of neem contact met ons op.

CHAINBALANCE B.V.
Graaf Engelbertlaan 75
4837 DS Breda
The Netherlands